De heidense oorsprong van Kerstmis

Kerst. Het is een feestdag die veel gezinnen in Amerika uit te kijken elk jaar. En elk jaar, onmiddellijk na Thanksgiving, hoort men de muziek van Kerstmis het opblazen van de radiogolven, zie je een overvloed aan kerst films op de buis, genieten van het rijden door huizen op als de vierde van juli aangestoken, en deelnemen aan het geven van cadeaus en ontvangen die vaak haalt deze vakantie de oorspronkelijke betekenissen. Kerst zoals we dat nu kennen heeft duidelijke wortels in het christendom, maar ook minder bekende wortels in de pre-christelijke heidendom en oude culturen.
Laten we eerst eens onderzoeken de wortel van het woord Kerstmis. Het is duidelijk dat dit woord christen is, de eerste lettergreep wordt Christus en de tweede is mas (mas betekent Mis, die oorspronkelijk was een katholieke viering van de Eucharistie). De Verenigde Staten viert officieel Kerstmis op 25 december, die de meeste kerken beweren dat de geboortedatum van Christus te zijn, maar dit is slechts een speculatie. De ware geboortedag van Christus is besproken voor vele jaren, met geleerden beweren Christus ‘geboorte vond plaats in september en anderen met het argument dat zijn geboorte was waarschijnlijk in de vroege zomer maanden. Een datum is zeker, het jaar van 354 na Christus, het jaar dat de westerse wereld begon tot 25 december te vieren als een christelijke feestdag … Kerstmis. Wat de meeste niet beseffen, is dat 25 december balanceert zeer nauw aan bij de datum van de voorchristelijke heidense feestdagen vieren van de winterzonnewende. Moderne heidenen vieren deze vakantie als Yule, Jul, Midwinter, of Saturnalia afhankelijk van het type van het heidendom wordt gevolgd. Een theorie die verklaart waarom Kerst wordt gevierd op 25 december, is dat de christenen deze datum in te stellen om de overgang van de conversie van de heidenen te verlichten om de christelijke manieren. Interessant is dat precies dit heidense conversieproces worden onderzocht en gekoppeld aan andere feestdagen, zoals Pasen en Allerheiligen. (Pasen dicht bij een heidense feestdag genaamd Ostara en Allerheiligen onmiddellijk na Samhain of All Hallows Eve).
Hoewel Kerstmis wordt voornamelijk beschouwd als een christelijke feestdag is, zijn enkele van de heidense tradities onbewust nog steeds levend gehouden in elke kerst vieren huis en bedrijf in de Verenigde Staten.

Kerst cadeau-ideeën te inspireren en prikkelen (Satan in de supermarkt)
Bijeengekomen Kerstbomen – Do’s en Don’ts
Kerst Thank You Gedichten
Kerst Miss You Cards
Battery Operated Christmas Lights
Top Christmas Songs
Grappige Gedichten voor kinderen
Kerst Trouwen in Noorwegen
Online Music
Barack Obama Kerst ornamenten en decoraties
Elektrische Venster van Kerstmis Kaarsen

Leave a Reply