De IJslandse Kerstmis Lads

De oorsprong van IJsland’s Christmas Lads zijn verloren in de nevelen van een heidense verleden en in de details van de oude mid-winter Noorse zonnewende festival dat het einde van de winter donker gemarkeerd, en vierden de geleidelijke terugkeer van de zon. Deze viering, (waarvan wij de Engels woord Yule) betrokken bomen, en vreugdevuren, feesten en gemeenschap en, in een bepaalde vorm, was het gebruikelijk om de oude Kelten en Noorse heel Noord-en West-Europa.
Christendom kwam laat naar IJsland (niet tot het jaar 1000) en toen het kwam, het gewoon bovenop zich rustig op de oude heidense praktijken van de Viking wereld. De heidense Yule (of Jol in het IJslands) eenvoudig gemengd in Kerstmis, en vele heidense praktijken werden opgenomen in de christelijke feestdag. Omdat IJsland was zo geïsoleerd van de rest van Europa al zo lang, oude gebruiken die lange elders verdwenen zijn, overleefde er ..
Zo kan de hele wereld hebben de kerstman, maar IJsland heeft 13 Kerstmis lads (jólasveinar) die dateren van vóór Kerstman door eeuwen. Dit zijn geen vrolijke elfjes of sprites – oh nee. deze jongens zijn de zonen van een kind-etende monster genaamd Gryla en haar luie ogre-man Leppalúði. Ze leven in bergachtige binnenland van IJsland met hun ouders het grootste deel van het jaar, en alleen afdalen in steden en boerderijen in de kersttijd .. Ze komen uit de bergen, een voor een, van 12 december tot Kerstmis.

Christmas Carols Bladmuziek
Kerstmis Speelt voor kinderen
Clear Christmas Lights
Filipino Christmas Songs
Kerst Evenementen In Dublin
Kerstkaart Geschiedenis
Bakken – uit te rusten van uw keuken met pannen koekjessnijders bakplaten en alle bakken levert
Kerst Trouwen in de VS
Children’s Christmas Songs
Giften van Kerstmis voor Jonge geitjes
Hoe maak je een kerst Window Display maken

Leave a Reply