De IJslandse Kerstmis Lads

De oorsprong van IJsland’s Christmas Lads zijn verloren in de nevelen van een heidense verleden en in de details van de oude mid-winter Noorse zonnewende festival dat het einde van de winter donker gemarkeerd, en vierden de geleidelijke terugkeer van de zon. Deze viering, (waarvan wij de Engels woord Yule) betrokken bomen, en vreugdevuren, feesten en gemeenschap en, in een bepaalde vorm, was het gebruikelijk om de oude Kelten en Noorse heel Noord-en West-Europa.
Christendom kwam laat naar IJsland (niet tot het jaar 1000) en toen het kwam, het gewoon bovenop zich rustig op de oude heidense praktijken van de Viking wereld. De heidense Yule (of Jol in het IJslands) eenvoudig gemengd in Kerstmis, en vele heidense praktijken werden opgenomen in de christelijke feestdag. Omdat IJsland was zo geïsoleerd van de rest van Europa al zo lang, oude gebruiken die lange elders verdwenen zijn, overleefde er ..
Zo kan de hele wereld hebben de kerstman, maar IJsland heeft 13 Kerstmis lads (jólasveinar) die dateren van vóór Kerstman door eeuwen. Dit zijn geen vrolijke elfjes of sprites – oh nee. deze jongens zijn de zonen van een kind-etende monster genaamd Gryla en haar luie ogre-man Leppalúði. Ze leven in bergachtige binnenland van IJsland met hun ouders het grootste deel van het jaar, en alleen afdalen in steden en boerderijen in de kersttijd .. Ze komen uit de bergen, een voor een, van 12 december tot Kerstmis.

Kerst Trivia: A Christmas Quiz
Verzamelen Lemax Kerst Miniaturen
DIY Ideeën: How To Christmas Gift Manden maken
Christmas Present Ideas
Kerstgedichten voor Ouders
Kerstmis Cookie Recepten
Pasen Fruit Basket
Pasen in Australië – Pasen Tradities In Australië
Hoe maak je een Christmas Present Wrap
Kerst Trouwen in Rusland
Hoe vieren we kerst in India

Leave a Reply