Easter Island Attracties

‘Te Pito Te Henua’ of ‘De Navel van de Wereld’ is de traditionele naam van het Paaseiland. Het wordt ook wel Rapa Nui door de lokale bevolking. Duizenden mijlen van de kust van Chili, is Paaseiland is een van de meest afgelegen en geïsoleerde plekken op aarde. Al eeuwenlang het eiland is gehuld in mysterie en legendes van een verloren beschaving. Easter Island attracties zijn veel – van plaatsen van archeologisch en historisch belang is om prachtige natuurlijke schoonheid en een bijzondere cultuur – die toeristen van over de hele wereld.

Cultuur: Easter Island heeft een unieke cultuur van zijn eigen die tot uiting komt door zijn wonderbaarlijke muziek en sensuele danspasjes, de lippen smakken kust recepten en exotische kunstuitingen, en nog veel meer.
Geschiedenis: De eerste kolonisten van het eiland waren misschien Polynesiërs. Op 5 april, 1722, Nederlandse admiraal Jacob Roggeveen voet op het eiland op Paaszondag en noemde het Paaseiland. Een groot aantal inheemse inwoners werden naar Peru als slaven in de 19e eeuw. Toen Chili nam het eiland in 1888, de bevolking van de inboorlingen op het eiland was een beetje meer dan honderd.

Moai: Dit zijn kolossale beelden verspreid over het hele eiland. Ze worden in de volksmond bekend als Paaseiland Heads. Ze werden waarschijnlijk gemaakt om religieuze redenen, maar niemand weet wie ze gemaakt, hoe en met welk doel.
Tahai Archeologische Complex: een kilometer van Hanga Roa, het is een oude ceremoniële complex waar de inboorlingen hun voorouders vereerd als goden. Het wordt gevormd uit drie Ahu, platte rots platformen waarop de Moai staan.
Ahu Akivi: ligt op de hellingen van de Maunga Terevaka vulkaan, Ahu Akivi bestaat uit zeven Moai die uitkijken op de zee. Gelegen in het binnenland van het eiland, het was een van de eerste heiligdommen wetenschappelijk hersteld, in 1960-61.
Ahu Akahanga: Tien kilometer ten oosten van Hanga Roa, is het ook bekend als ‘Platform The King’s’. Er wordt gezegd dat koning Hotu Matu’a hier begraven ligt. Dertien Moai van 5m tot 7m lang zijn verspreid over 4 plateaus.
Ahu Tongariki: Het is een interessante plek om de oude ruïnes te zien. U vindt vijftien stenen mannen staande in een rij op een ahu.
Padre Sebastián Englert Antropologisch Museum: Dit museum is vernoemd naar een Duitse priester die voet aan wal zette op het eiland in 1935. Hij bestudeerde de cultuur, taal, archeologische vindplaatsen en orale tradities van Rapa Nui.
Hanga Roa (Tai Harbor): Op dit kleine beschutte haven die wordt gebruikt door vissersvaartuigen en toeristische schepen, kunt u terecht voor zeilen, kanoën en duiken.
Orongo Village: Orongo staat voor ‘The Messenger’s Place’. Tangata Manu of vogel-man of krijger koning gebruikt om te worden gekozen op deze ceremoniële centrum.
Ahu Te Pito Kura: Hier vindt u de grootste Moai van het eiland te vinden. Bijna 10m lang en een gewicht van meer dan 74 ton, is dit standbeeld bekend onder de naam van Paro.
Ahu Vinapu: Dit historische site werd oorspronkelijk gevormd uit drie verschillende ahu waarvan slechts twee overblijven. De muren van deze ahu gemaakt van perfect gelegd blokken steen herinneren aan de stenen muren van Machu Picchu (Peru). Het heeft ook een soort van astronomische betekenis.
De la Perousse (Hanga Hoonu Bay): In Rapa Nui, het betekent “Plaats van de zeeschildpadden ‘. Deze baai is ook vernoemd naar Franse ontdekkingsreiziger Conde de la Perousse, die naar Paaseiland kwam in 1776, met varkens (ONU), eenden en pauwen (koru-Koru).
Rano Kau: Het is een 400m hoge vulkaan. U kunt wandelen naar de top van de piek van een prachtig panoramisch uitzicht over het eiland.
Rapa Nui National Park: Op Rapa Nui National Park, de prachtige flora en fauna van dit subtropische eiland te genieten, samen met plaatsen van archeologisch belang.
Geologie: Ontdek de inspirerende lava formaties en kraters van de nu uitgestorven vulkanen en de heerlijk bochtige grotten langs de zee.

Houd het navigeren in de pagina’s van voor meer informatie over Paaseiland.

Meer op Paaseiland

Mystery Of Paaseiland
Geschiedenis van Paaseiland
Easter Island Feiten
Easter Island Vakantie
Easter Island Tours

Easter Island Cultuur
Easter Island Cruise
Easter Island Chili
Easter Island Attracties
Easter Island

Een paar leuke Cadeaus voor Kerstmis
Kerstman Poppen
Lezen Kerstgedichten
Kerst Musical Kaarten
South Park Christmas Songs
Kerst Shopping Boeken
Victoriaanse Kerstmis Geschiedenis
Religieus Kerst gedichten voor kinderen
Ik ben de Kerstman
Kerst Bakken Recepten
Elf van Kerstmis Geschiedenis

Leave a Reply