Pasen in Hongarije

Pasen in Hongarije is een tijd van grote viering. Het is van mening dat het koninkrijk van Hongarije werd in1000 opgericht door de beroemde koning genaamd Stephen, de Sint. Binnen een tijdspanne van enkele tientallen jaren, deze historische land getuige van grote culturele veranderingen goed tot uiting in haar tradities, waardoor Pasen vieringen in Hongarije beer tinten van de multi culturele etniciteit.

De werkelijke religieuze activiteiten in Hongarije met betrekking tot Pasen beginnen met vasten, de Grote Fast (nagyböjt). Tijdens de vastentijd is het verboden om geen vlees, dus de dag te eten voor Aswoensdag wordt ‘húshagyó Kedd’ in het Hongaars termen, dat wil zeggen vlees loslaten van dinsdag.

Een van de belangrijkste paasgebruiken in Hongarije is de traditie van de ‘besprenkeling’. Op Paasmaandag, jonge mannen giet emmers water over jonge vrouwen de hoofden, of nevel parfum, eau de cologne of gewoon water, en dan vragen om een ​​kus en een rode ei. Het is vooral beoefend in de dorpen van Hongarije en is zo gedaan met als enige doel het bereiken van zuivering, maar de gewoonte is nu verder uitgewerkt door dousing met geurende water. Palmzondag staat bekend als de ‘Flower Sunday’, Virágvasárnap in het Hongaars, omdat het de gewoonte was om niet alleen takken van de gevarieerde planten, maar ook de verschillende bloemen van het seizoen te zegenen. Op Goede Vrijdag ook wel bekend als Nagy-péntekr huizen worden schoongemaakt en eieren zijn ingericht. In Hongarije werden ei giften gepresenteerd in de voorkant van de kerk door peters en meters van hun petekinderen. Hongaarse kinderen uit te wisselen versierde eieren beter bekend als hímestojás als een teken van hun vriendschap en liefde tijdens Pasen. Kleine meisjes echter bezegelen hun vriendschap met plaat van een bruid met een fles wijn, grote krakeling en omringd door versierde eieren.

Paasfeest in Hongarije wordt getypeerd met de praktijk van ‘Locsolkodás’, een dag gewijd aan het spelen onheil door het reciteren van gedichten, het afspelen van nummers etc. De hoofdstad van Boedapest organiseert verschillende culturele beurzen en feesten ter herdenking van de gebeurtenis. Veel bezoekers uit de buurlanden komen naar de populaire Pasen uitjes in Hongarije, zoals het prachtige landschap uitzicht op Kaposujlak, de historische stad Sopron en Veszprem bijnaam stad van koninginnen. Maar nog belangrijker is het de heerlijke Paas lekkernijen die maakt de gelegenheid nog specialer.

Zo, Pasen in Hongarije is een tijd van grote feestelijke activiteiten gebeurt zo nu en dan. Hier is wensen alle lezers Boldog Husveti Ünnepeket! Vrolijk Pasen!

biedt grote inzichten over Pasen in Hongarije. Houd navigeren op onze website voor gevarieerde informatie.

Kerst School Speelt
White Christmas Song Geschiedenis
Kerstavond in Sarajevo
UNIEKE kerst cadeau ideeën voor PEUTERS
Gift van Kerstmis voor Wife
Children’s Christmas Songs
Familie Tradities: Kerstmis van Duitsland naar Australië Vijftig jaar na het Zwarte Woud
Leuke Kerstkaarten
Kerst Evenementen in Madrid
Ik wil een Nijlpaard voor Christmas Song
Makkelijk Kerst Crafts: Zout Deeg Ornamenten

Leave a Reply