Pasen in Noorwegen

Pasen in Noorwegen is een tijd van grote festiviteiten. Het is die tijd van het jaar wanneer meerderheid van de inwoners van het land normaal gesproken een pauze nemen van hun gebruikelijke werk. Pasen vieringen in Noorwegen begint op de dag voor de vasten en de dag heet ‘vastelavent’ of ‘Schrovetide’. Oorspronkelijk is dit een kerk festival voorafgaand aan de vastentijd, als mensen de aanpak van de lente en een nieuw werkjaar te vieren.

Shrovetide duurt meestal drie dagen beginnen met Vette zondag, maandag aangeduid als Blåmandag Blue maandag en dinsdag als Fetetirsdag of de mesterij dinsdag.

Een van de belangrijkste Pasen feestelijke attracties in Noorwegen is dat grote carnavals plaatsvindt bij Lent georganiseerd door verschillende organisaties en instellingen in verschillende delen van het land. Speciale vieringen worden gehouden in scholen waar kinderen verkleden en spelen op SLA katten av Tonnen betekenis kloppen de kat uit de ton waar houten vat is gevuld met snoepjes en een stuk speelgoed zwarte kat. De kinderen staan ​​in een rij en een voor een het vat te slaan met een houten stok. Degene die probeert in verbrijzelen het vat heeft het recht om de kat koning en ontvangt de kat en een kroon te dragen. Noorse Pasen staat bekend als ‘påske’ en heeft zijn wortels in het Joodse Pascha, dus lammeren worden geofferd en opgegeten.

Een gemeenschappelijke Pasen gewoonte in Noorwegen is de traditie van het versieren van paaseieren en publiceren van de serie van boeken als Pasen-Thrillers of Påskekrimmen. Noren ook versieren hun huizen met gele kip beeldjes, als zij zeer gunstig. Sinds de viering duurt vele dagen, mensen kijken uit op de uitgaven wat quality momenten met hun familie en vrienden. Enkele van de populaire paasvakantie plekken in Noorwegen zijn de historische havenstad Kristiansand, de hoofdstad van Oslo met prachtige architectonische monumenten is niet minder dan een toeristisch paradijs en het commerciële centrum van Hammerfest met zijn unieke vissersvloot wordt beschouwd als de thuisbasis van zijn een aantal van de beste vis-verwerkende industrie van Noord-Europa. Zo, Pasen in Noorwegen is een tijd van grote vreugde.

Vier de feestelijke vurigheid van Pasen in Noorwegen met kerst Carnavals.

Groene Gift Giving: Great Eco Friendly Giften van Kerstmis en cadeaus voor elke gelegenheid
Classical Christmas Music
Hoe maak je een peperkoek huis te maken | Gingerbread recept
Spaanse Christmas Songs
Het verhaal van de kerstboom
Kerst Miss You Cards
Kerst Evenementen in München
Kerst bruid Maid Jurken
Kerst Evenementen In Italië
Silly Christmas Songs
Italiaanse Kerst Recepten

Leave a Reply