Pasen in Spanje

Pasen in Spanje is een tijd van grote vrolijk maken, gevolgd door naleving van gevarieerde Pasen rituelen. De Passie van Christus, of de Goede Week, is in Spanje bekend als Semana Santa en wordt beschouwd als het belangrijkste feest in het land. Paasviering in Spanje beginnen met de Domingo de Ramos zoals bekend in het Spaans termen of Palmzondag en eindigt met Lunes de Pascua of Paasmaandag.

Het is de tijd om de opstanding van Jezus te herdenken en wordt waargenomen meer als een religieus feest. Op Palmzondag, optochten worden georganiseerd door verschillende kerken in Spanje en in plaats van de kleine kruisjes gemaakt van een deel van een palmblad die populair zijn in vele protestantse kerken, de gemeenten in Spanje dragen grote, groene palm-of olijftakken die zijn gezegend in de kerk.

Een van de belangrijkste paasgebruiken in Spanje is de naleving van Corpus Christi vooral in de steden van Toledo en Sitges waar speciale vieringen worden gehouden. Op deze dag, plechtige processie ‘s ochtends met het Arfe demonstratie gaat door de belangrijkste straten van de stad. Terwijl de Illescas edelen jurk in hun traditionele kledij als de ridders van het Heilig Graf, de Mozarabische ridders, en Corpus Christi aan een sfeer van de verschillende middeleeuwse levensstijl op te roepen. De gebruikelijke ritueel van La Patum in Berga is eigenlijk een processie van reuzen, duivels en monsters verdringt de straat op om corpus christi vieren. Spaanse Pasen echter sterk anticipeert deze gelegenheid als een tijd van grote familiebijeenkomst dus speciale gerechten zoals La Mona of paasei, varkensworst en calçots, hazelnoot crème met fazant ravioli truffels en Italiaanse Pasen brood bereid zijn in bijna elk Spaans huishouden.

Grote festiviteiten worden gehouden bij deze gelegenheid in verschillende delen van het land. Het mengsel van lichten, harde geluiden en brede vieringen creëren een sfeer van vreugde en geluk in Spanje. Sinds deze tijd van het jaar een feestdag is, de meerderheid van de Spaanse burgers rush naar de populaire paasvakantie plekjes van Spanje, zoals de oude architectonische bezienswaardigheden van de stad Cordoba, de sprankelende Tapas bars van Granada en de prachtige omgeving van Baskenland.

Zo, Pasen in Spanje is meer dan alleen een religieuze viering.

biedt u interessante inzichten op Pasen in Spanje.

Zelfgemaakte String Snowball Christmas Tree Ornament
Hoe kan ik een Kunstkerstbomen Pick
Child Pasen Crafts
Vrolijk kerstfeest Heaven
Kerstboom Lights
Eerste Baby Christmas Ornaments
‘Baby’s First Christmas’ Kousen
De Gift van Kerstmis Songs –
A Christmas Carol Script
Country Christmas Music
Kerstman Adres

Leave a Reply